4931 Tarpa Kossuth u. 49/b.
+36 70 534 4519
info@pitvartarpa.hu

PICpakk

MINDEN 12. BABA

Ma Magyarországon a megszületett babák kb. 8%-a a betöltött 37. terhességi hét előtt, azaz idő előtt jön világra

PIC

A mozaikszó jelentése Perinatális Intenzív Centrum, ahol a születés körüli időszakban létrejött betegségeket kezelése történik

PAKK

Célunk az érintett babák és szüleik segítése, hogy ebben a bizonytalan időszakban támogatásra leljenek

Korán érkeztem

Ez az a helyzet, amire senki nincs felkészülve. A babavárás boldog percei egyik pillanatról a másikra megváltoznak. A hétköznapi apró dolgok feledésbe merülnek, minden napot csodaként él meg az ember. Minden pillanat aggódás egy kicsi emberért, aki korán érkezett.
 
A váratlan körülmények további nehéz feladatok elé állítja a szülőket. Egy ilyen pici apróságnak speciális igényei vannak. Olyan egyszerű dolgok mint a megfelelő méretű pelenka vagy ruha megtalálása is sok kutatással jár. Az időben elkezdett korai mozgás-beszéd fejlesztés elengedhetetlen feltétele a koraszülöttek életében.
 

Adománygyűjtés

Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel teadélutánnal egybekötött adománygyűjtő rendezvényünkre, ahol a Koraszülöttek Világnapja alkalmából minden lila színbe borul. Ha van kedved Te is öltözz lilába és látogass el hozzánk családoddal! 

 

HELYSZÍN

Pitvar 4931 Tarpa, Kossuth u. 49/b.

IDŐPONT

2018. november 17. (szombat) 15:00-18:00

Felajánlások

Ha nem tudod hogyan segíthetnél, kívánságlistánkban találsz néhány ötletet adományodhoz. Pénzbeli felajánlást sajnos nem áll módunkban elfogadni

A legkisebbek bőre vékony, alatta a zsírréteg még nem kellően vastag, ezért a lehűléstől jobban kell őket óvni. Kisméretű, 44-56-os méretű ruhákra nagy szükség van, hiszen az ilyen pici méret egyáltalán nem általános. A kis sapkák pedig elmaradhatatlan kellékek.

Egy textilpelenka is nagy segítség lehet, hiszen napi szinten többet is összekoszolnak a babák. Állandó fogyótermék az újszülötteknek való pelenka 2 kg alatti méretben.

A koraszülöttek bőre nagymértékben eltér az érett babáknál megszokottól. Jobban kell őket óvni a vízvesztéstől, megszületésük után. Nedves popsitörlővel, krémekkel és kencékkel gondoskodunk érzékeny bőrükről.

Bizonyos esetekben sajnos az anyatejes etetés sem megoldható, emiatt a koraszülöttek táplálása is speciális. Direkt újszülötteknek készült tápszer segíti a baba fejlődését. Baba-mama víz segítségével az anyukák otthon vagy akár a kórházban várakozva is megetethetik babájukat. A pici cumikból pedig sosem elég!

Egyes esetekben naponta speciális gyógytornáztatás válik szükségessé a babáknál. Mozgásfejlesztő foglalkozások és eszközök kellenek (járássegítő, fitneszlabda, hinta). Csörgővel és további színes játékokkal pedig leköthetjük a baba figyelmét egy nehéz gyakorlat után. 

A lehűléstől megóvandó a baba ágyak fontos kellékévé válnak a gyermektakarók.  Pamutvászon, flanel, bébiplüss és polár a legmegfelelőbb alapanyag egy kis plédhez.

Adománygyűjtő pontok

A felajánlásokat a rendezvényen kívül további két adománygyűjtő ponton is le lehet adni. A Chocolate Brown szolárium jóvoltából, a fehérgyarmati és vásárosnaményi üzletükben, minden szombat és vasárnap a nyitvatartási időben szeretettel várnak november 18-ig!

NYITVATARTÁS:
szombat: 09:00-18:00
vasárnap: 10:00-17:00

 

FEHÉRGYARMAT

Móricz Zsigmond utca

VÁSÁROSNAMÉNY

Beregszászi út 2.